Specjalnie opracowana receptura – dzięki odpowiedniej zawartości cukrów prostych, dwucukrów i innych składników ciasto chroni bilans energetyczny pszczół.
Wysoka przyswajalność i bezpieczeństwo – fondant jest produkowany z naturalnych składników, dzięki czemu jest łatwo przyswajalny przez pszczoły. Nie zawiera również żadnych niebezpiecznych dla nich substancji.
Od razu gotowe do podania – chociaż ciasto pszczele można przygotować we własnym zakresie, gotowy produkt to gwarancja niezmiennego składu oraz oszczędność czasu.
Możliwość nadania pożądanego kształtu – fondant pszczeli do podkarmiania wyróżnia się plastycznością i sprężystością, nie klei się i nie rozpływa. Dzięki temu można łatwo nadać mu wybraną formę.
Minimalna krystalizacja – dzięki zadbaniu o odpowiednie proporcje poszczególnych składników krystalizacja ciasta w warunkach zimowych ograniczona jest do minimum.
Ciasto jest wolne od GMO i zostało wyprodukowane pod Nadzorem Weterynaryjnym Nr: PL3021242p.